μάνατζμεντ

Ενότητα:

Νεολογισμοί: ελληνογενείς και ξενόγλωσσοι

Νεολογισμός

μάνατζμεντ

Πρόταση ΚΕΕΟΝ

διαχείρηση

Μέρος του Λόγου

Ουσιαστικό

Θεματική Ενότητα

Νεολογισμοί Γενικού Λεξιλογίου

Παράθεμα χρήσης

«... και ο γεν. γραμματέας της Ενώσεως Διαφημιστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος κ. Ν. Λεούσης, ενημέρωσαν σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης τους μετεκπαιδευόμενους από όλο τον κόσμο αποφοίτους της γνωστής σχολής μάνατζμεντ του Πανεπιστημίου του Ντάλλας»

Παραπομπή

ΤΟ ΒΗΜΑ, 13-1-1977

Παράθεμα χρήσης

«Η ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού μάνατζμεντ στην Ελλάδα προς όφελος της αποτελεσματικότητας και ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και οργανισμών και της εθνικής μας οικονομίας γενικότερα, υπήρξαν οι στόχοι του 1ου Συνεδρίου Ελλήνων καθηγητών του εξωτερικού τη διοργάνωση του οποίου ανέλαβε η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (2-3 Νοεμβρίου 1981)»

Παραπομπή

ΤΟ ΒΗΜΑ, 3-12-1981, σελ. 2

Παράθεμα χρήσης

«Στη βιομηχανία σαν σύνολο, τα κέρδη του ιδίου κεφαλαίου αυξήθηκαν κυρίως σε βάρος ενός πολύ ηυξημένου κινδύνου που αντιπροσωπεύεται από το “λέβερητζ” ή δείκτη δανειακής επιβάρυνσης, ενώ υπάρχουν περιθώρια για τη βελτίωση άλλων παραγόντων (κυρίως στους τομείς οργάνωσης, μάρκετινγκ και μάνατζμεντ) που επίσης συντελούν στο κέρδος»

Παραπομπή

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 12-5-1982, σελ. 11

Παράθεμα χρήσης

«Το “μάνατζμεντ” του ξενοδοχείου έχει ανατεθεί στη γνωστή αμερικάνικη αλυσίδα ξενοδοχείων “Μάριοττ”»

Παραπομπή

ΤΟ ΒΗΜΑ (Εβδομάδα), 12-6-1983, σελ. 10

Παράθεμα χρήσης

«Στο πρόγραμμα αυτό θα αναλυθούν οι αρχές, οι μέθοδοι και η τεχνική του Μάνατζμεντ και θα αναπτυχθεί η πρακτική εφαρμογή του στην καθημερινή λειτουργία των οργανισμών και επιχειρήσεων»

Παραπομπή

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 8-10-1983, σελ. 3

Τόμος

7

Χρονολογία έκδοσης τόμου ΔΕΟΝ

2000

Creative Commons

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές - CC BY-NC-SA

https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/