Οι βρετανικές δυνάμεις που ελέγχουν τα απελευθερωμένα νησιά του Αιγαίου σχεδιάζουν τον επισιτισμό των κατοίκων βάσει ημερήσιου συσσιτίου 2.000 θερμίδων, με είδη διατροφής αποκλειστικά τοπικής παραγωγής. Οι ελλείψεις αναπληρώνονται από τα ιταλικά αποθέματα

Ενότητα:

Χρονολόγιο γεγονότων 1940-1944 

Περιγραφή

Οι βρετανικές δυνάμεις που ελέγχουν τα απελευθερωμένα νησιά του Αιγαίου σχεδιάζουν τον επισιτισμό των κατοίκων βάσει ημερήσιου συσσιτίου 2.000 θερμίδων, με είδη διατροφής αποκλειστικά τοπικής παραγωγής. Οι ελλείψεις αναπληρώνονται από τα ιταλικά αποθέματα τροφίμων, ενώ ελάχιστα τρόφιμα φτάνουν από τη Μέση Ανατολή. Παρά το γεγονός ότι, κατά διαστήματα, το συσσίτιο περιορίζεται στις "ιταλικές μερίδες" (750-1.100 θερμίδες), δεν παρουσιάζονται φαινόμενα λιμοκτονίας, καθώς η μαύρη αγορά λειτουργεί συμπληρωματικά.

Έτος γεγονότος

1943-09-10

Περισσότερα...

Αποστολέας

Report on Civil Affairs Aegean Μάιος - Νοέμβριος 1943

Αναγνωριστικό γεγονότος

αριθ. PBEA/HRD/24, άκρως απόρρ., 24 Δεκ. 1943

Βιβλιογραφική παραπομπή

F.O.371/43685/R6171

Λέξεις κλειδιά

νησιά Αιγαίου Πελάγους - Απελευθέρωση

Καστελλόριζο

Κως - Απελευθέρωση

Λέρος

Σάμος

Ικαρία - Απελευθέρωση

Επισιτισμός

Μέση Ανατολή

Αρχές Κατοχής - Ιταλοί

Βρετανία - Ενοπλες δυνάμεις - Επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Ιταλία - Συνθηκολόγηση

Creative Commons

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές - CC BY-NC-SA

https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/