προσοδοθηρία
Ενότητα:
Νεολογισμοί: ελληνογενείς και ξενόγλωσσοι
Νεολογισμός
προσοδοθηρία
Μέρος του Λόγου
Ουσιαστικό
Θεματική Ενότητα
Νεολογισμοί Γενικού Λεξιλογίου
Παράθεμα χρήσης
«Οι δύο συγγραφείς αναλύουν τεκμηριωμένα τις διάφορες πτυχές του φαινομένου της “προσοδοθηρίας” στην Ελλάδα, φαινόμενο που αποτελεί μια από τις βασικές κακοδαιμονίες της οικονομίας και της κοινωνίας, ενώ συντηρεί και τις δομές που λειτουργούν ανασταλτικά στη μεταρρύθμιση και την πρόοδο»
Παραπομπή
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (Οικονομία), 5-3-06, σελ. 8
Παράθεμα χρήσης
«Η προσοδοθηρία ακούγεται σαν μια περίεργη, σπάνια ασθένεια και αυτό ακριβώς είναι. Μια ασθένεια που καταστρέφει αργά αλλά σταθερά τις οικονομίες των “νοσούντων” κρατών, καθώς τα κατατρώγει εσωτερικά, διαλύοντας όχι μόνο την οικονομία αλλά και την κοινωνία. Με άλλα λόγια, αποτελεί τον καρκίνο των κρατών»
Παραπομπή
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 19-7-01
Παράθεμα χρήσης
«Προσοδοθηρία αποκαλείται η αναζήτηση οποιασδήποτε μορφής εσόδου ή άλλου οικονομικού πλεονεκτήματος για τον φορέα, που να είναι δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με τις υπηρεσίες που αυτός προσφέρει οι οποίες κυμαίνονται από το λίγο ως το τίποτε. Συνδέεται επομένως η προσοδοθηρία με τον κρατισμό, εφόσον ο κρατικός παρεμβατισμός διανέμει θέσεις, εγκρίνει προμήθειες, χορηγεί συντάξεις, δώρα και επιδόματα»
Παραπομπή
ΤΟ ΒΗΜΑ, 18-7-99, σελ.Β10
Τόμος
9-10
Χρονολογία έκδοσης τόμου ΔΕΟΝ
2009
Περισσότερα...
Creative Commons
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές - CC BY-NC-SA