Κατά τη διάρκεια του 1942 υπολογίζεται ότι υπήρξε η εξής μείωση της αγροτικής παραγωγής: σιτάρι κατά 50%, άλλα δημητριακά 47%, ελαιόλαδο 20%, άλογα 50%, βοοειδή 40%, πρόβατα 40%, χοίροι 55%. Η παραγωγή, ως εκ τούτου, εξασφαλίζει κατά μέσο όρο 900 θερμίδες
Ενότητα:
Χρονολόγιο γεγονότων 1940-1944
Περιγραφή
Κατά τη διάρκεια του 1942 υπολογίζεται ότι υπήρξε η εξής μείωση της αγροτικής παραγωγής: σιτάρι κατά 50%, άλλα δημητριακά 47%, ελαιόλαδο 20%, άλογα 50%, βοοειδή 40%, πρόβατα 40%, χοίροι 55%. Η παραγωγή, ως εκ τούτου, εξασφαλίζει κατά μέσο όρο 900 θερμίδες την ημέρα κατ' άτομο, το 54% της προπολεμικής κατανάλωσης. Οι αποστολές τροφίμων, 230.000 τόννοι, εξασφαλίζουν 750 θερμίδες ημερισίως κατά μέσο όρο σε 2.000.000 άτομα. Επίσης διανέμεται μερίδα 150 γραμμαρίων ψωμιού σε άλλα 1.000.000 άτομα.
Έτος γεγονότος
1942-01-01
Περισσότερα...
Αποστολέας
Κ. Βαρβαρέσσος (Διοικητής Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος)
Παραλήπτης
D. F. Howard (Επικεφαλής Southern Department, F.O.)
Αναγνωριστικό γεγονότος
3 Νοεμ. 1944
Βιβλιογραφική παραπομπή
F.O.371/43720/R17859
Λέξεις κλειδιά
Ελλάδα - Κατοχή - Οικονομία
Επισιτισμός
Creative Commons
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές - CC BY-NC-SA