Κατά τη διάρκεια του 1942 υπολογίζεται ότι υπήρξε η εξής μείωση της αγροτικής παραγωγής: σιτάρι κατά 50%, άλλα δημητριακά 47%, ελαιόλαδο 20%, άλογα 50%, βοοειδή 40%, πρόβατα 40%, χοίροι 55%. Η παραγωγή, ως εκ τούτου, εξασφαλίζει κατά μέσο όρο 900 θερμίδες

Ενότητα:

Χρονολόγιο γεγονότων 1940-1944 

Περιγραφή

Κατά τη διάρκεια του 1942 υπολογίζεται ότι υπήρξε η εξής μείωση της αγροτικής παραγωγής: σιτάρι κατά 50%, άλλα δημητριακά 47%, ελαιόλαδο 20%, άλογα 50%, βοοειδή 40%, πρόβατα 40%, χοίροι 55%. Η παραγωγή, ως εκ τούτου, εξασφαλίζει κατά μέσο όρο 900 θερμίδες την ημέρα κατ' άτομο, το 54% της προπολεμικής κατανάλωσης. Οι αποστολές τροφίμων, 230.000 τόννοι, εξασφαλίζουν 750 θερμίδες ημερισίως κατά μέσο όρο σε 2.000.000 άτομα. Επίσης διανέμεται μερίδα 150 γραμμαρίων ψωμιού σε άλλα 1.000.000 άτομα.

Έτος γεγονότος

1942-01-01

Περισσότερα...

Αποστολέας

Κ. Βαρβαρέσσος (Διοικητής Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος)

Παραλήπτης

D. F. Howard (Επικεφαλής Southern Department, F.O.)

Αναγνωριστικό γεγονότος

3 Νοεμ. 1944

Βιβλιογραφική παραπομπή

F.O.371/43720/R17859

Λέξεις κλειδιά

Ελλάδα - Κατοχή - Οικονομία

Επισιτισμός

Creative Commons

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές - CC BY-NC-SA

https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/